Onderhoud

Zes onderhoudstips voor een lange levensduur van je machines en gereedschap

De machines van RG Bouwmachines zijn ontworpen en gefabriceerd voor intensief gebruik en om eventuele pannes tot een minimum te herleiden. Geen enkele machine is echter opgewassen tegen mishandeling of verwaarlozing. Inzetten op een correct onderhoud van je gereedschappen en machines doet je gegarandeerd langer van je aankoop genieten!

Benieuwd naar onze onderhoudstips? Hier heb je er zes op een rij!

 

 

Wenst u meer informatie over het onderhoud van uw machines, trailers en/of gereedschappen?

Bel ons gerust op  : +32 (0) 3 206 10 20

  1. Reinig je machine regelmatig. Zo vermijd je dat het vuil zich vastzet op gevoelige of moeilijk bereikbare plaatsen.
  2. Onthoud dat snoerloze apparaten onderhevig zijn aan koude en warmte. De batterijen gaan langer mee indien je ze – buiten het gebruik ervan – op ‘kamertemperatuur’ bewaart (dus best niet in de wagen laten liggen).
  3. Zaagmachines reinig je best grondig na elke werf of op het einde van de week. Slib en zaagresten kunnen de waterpompen beschadigen en de leidingen verstoppen. Ververs daarom ook regelmatig de watertank zodat de leidingen gespoeld worden en de koeling van het zaagblad niet in het gedrang komt.
  4. Sponskuismachines moet je na gebruik grondig reinigen om te vermijden dat de voegresten zich vastzetten in de sponsrol. Verwijder daarom steeds de sponsrol om af te spoelen. Een vervuilde of beschadigde sponsrol presteert merkbaar minder dan een goed onderhouden exemplaar. Met een correct onderhoud van de machine vermijd je bovendien lekken.
  5. Mixers en dwangmengers worden bij voorkeur na elk gebruik schoongemaakt. Het is immers veel moeilijker om ingedroogde resten te verwijderen, en alleen een schone menger levert goede mengprestaties.
  6. Aanhangwagens worden jaarlijks onderworpen aan een technische keuring. Wij raden aan om deze net vóór de technische keuring aan te bieden voor een onderhoud en/of nazicht.
Recently Viewed
No recently views items
Alles wissen