2cm dikke tegels

Hoe plaats je 2cm tegels?

Van 60x60cm tot vandaag de dag bijna ongelimiteerd in afmeting en bijhorende gewicht: in tegenstelling tot de klassieke 1cm dikke tegels, is het versnijden, plaatsen en verplaatsen van de 2cm dikke tegels van een heel andere orde.

Een klassieke Masterpiuma tegelsnijder van Montolit is bij tegels van 2cm dik niet meer van toepassing, net zomin als het plaatsen van de tegels door 1 persoon niet meer verantwoord is.

Het plaatsen van 2cm dikke tegels vraagt dan om ook een aantal aangepaste tools om ervoor te zorgen dat je als plaatster een mooie werf kan opleveren.

 

  • Het versnijden van 2cm dikke tegels wordt best gedaan met een Raimondi ZOE of Raimondi SMS natzaagmachine. Op deze manier kan je zorgeloos deze zware tegels versnijden met een mooie, strakke en rechte zaagsnede, en indien gewenst kan je er zelfs nog verstekken mee maken.

 

 

Voor de plaatsing van de zware 2cm dikke tegels, is het belangrijk dat jij als tegelzetter je rug en knieën ontlast. Maak dus gebruik van de handige tools die specifiek hiervoor op de markt zijn gebracht.

  • De Nemo Grabo tilt tot 170kg en dit op alle soorten ondergronden. Met de Montolit Battile kan je niet gestructureerde tegels perfect heffen en in de lijm trillen om 100% verlijming te bekomen.

 

Tools kopen voor het versnijden, tillen of plaatsen van tegels in 2cm dik? Dat kan in de winkel van RG Bouwmachines of online via deze webshop. Wij zorgen ervoor dat je snel met de je geliefde tegelgereedschap aan de slag kan!

2cm dikke tegels

Selecteer een categorie

Recently Viewed
No recently views items
Alles wissen